Разследващият журналист Христо Грозев е бил принуден да напусне Австрия, където

...
Разследващият журналист Христо Грозев е бил принуден да напусне Австрия, където
Коментари Харесай

Христо Грозев бил принуден да напусне Австрия. Бил заплашван от ФСБ - 112

Разследващият публицист Христо Грозев е бил принуден да напусне Австрия, където живее от близо 20 г. Според виенския вестник " Фалтер " той е застрашен от руските служби за сигурност , заяви " 24 часа ".

По думите на Грозев той подозира, че в австрийската столица " има повече съветски сътрудници, отколкото полицаи ".

Журналистът е имал желание да се във Виена след пътуване в Съединени американски щати, само че е бил предизвестен от свои близки, че може да бъде изложен на заплаха, в случай че реши да го направи.

53-годишният Христо Грозев взе участие в някои от значимите разследвания, като отравянето на съветския двоен сътрудник Срегей Скрипал и щерка му в Солсбъри през 2018 година Разследва и отравянето на кремълския критик Алексей Навални. Преди дни стана ясно, че документалният филм за съветския опозиционер Навални, в чието основаване взе участие и Христо Грозев от платформата Bellingcat, е.

През юли м.г. съветската ФСБ разгласи, че Грозев е взел участие в интервенция на украинското военно разузнаване за похищение на военни самолети от Русия.

" Смятат ме за нарушител, само че аз не мога да се защитя, защото не знам в какво съм упрекнат. И явно желаят да разбера, че знаят къде тъкмо пребивавам ", изяснява журналистът пред  " Фалтер ".

Грозев отхвърля всички обвинявания против него и на собствен ред обвинява руските служби във подправяне на доказателства, за да подкрепят изказванията си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР